Hemen Arayın: +90 216 527 86 35
Blog
Arşiv Raf Sistemleri
Kamu kurumları, okullar, kütüphaneler, hukuk büroları ve çalışma ofisleri gibi farklı iş alanlarında arşiv raf sistemlerine ihtiyaç duyulur. Banka ve hastaneler de gizlilik derecesi yüksek belgelerini depolayabilmek için raf sistemlerine ihtiyaç duyar. Klasör, dosya ve kitaplık rafı şeklinde adlandırılır.

Son yıllarda teknolojinin ilerlemesi sonucu raf yerine raylı dolaplar kullanılmaya başlandı. Maiyetleri çelik raflara nazaran yüksek olsa da oldukça kullanışlılar. Bu sistemde dolaplar raylar üzerinde yürütülür. Tamamen kapalı olması ve kilitlenmesi önemlidir. Yangın ve hırsızlığa karşı yüksek güvenlik sunar. Sisteme, kumanda ile kontrol edilebilen teknolojiler ilave edilebilir.

Arşiv Raf Sistemleri Nedir?

Arşiv rafları, belgelerin, dosyaların, klasörlerin düzenli ve güvenli şekilde muhafazasını sağlayan raflardır. Aranılan belge kısa sürede bulunur. Genel olarak çelik malzemeden üretildikleri için uzun ömürlüdürler. İkinci el seçenekleri de mevcuttur. Bu durumda ek raf ekipmanlarını bulamayabilirsiniz. Raf tablası, raf ayağı, galvaniz raf cıvatası ve lama adı verilen aparatlar sistemlerin ana parçalarıdır. Sevkiyatta raf yüzeyinin zarar görmemesi için dikkatli paketleme gerekir.

Raf sistemleri ekonomik ve pratiktirler. Ham maddenin dolar ile satılması nedeniyle bazı firmalar dolar bazında fiyatlandırma yapabilir. Sipariş öncesi ölçekli 3 ebatlı çizim yapılması faydalıdır. Hata payı minimuma iner. Arşivlenecek malzemenin ağırlığı, hacmi ve deponun yüksekliğine göre projelendirme yapılır. Çelik dolap, çelik raf ya da açık raf şeklinde sipariş oluşturulur. Gizli belgeler için çelik dolap seçimi uygundur. Açık raf sistemleri arşiv kutularıyla birlikte kullanılır. Burada amaç belgeyi dış etkilerden korumaktır.

Arşiv Raf Sistemlerinin Genel Özellikleri Nelerdir?

Arşiv raf sistemleri kullanılan alan ve kullanım amacına göre tasarlanır. Mekâna uyum sağlarlar. Cıvatalı raf sistemleriyle aynı özellikleri taşırlar. Genelde dayanıklı, kaliteli ve paslanmaz malzemeden üretilirler.

  • Müşteri talebine göre raf boyu ayarlanabilir.
  • Arşiv raflarının tabla ve profil kalınlığı taşıyacağı ağırlıkla orantılı olarak değişir.
  • Genelde gri renkte üretilseler de farklı renk seçenekleri mevcuttur.
  • Dosya, kitap ya da belgelerin düşmesi kullanılan lamalar ile önlenir.
  • Kurulumu ve montajı kolaydır.
  • Taşıma ve yer değişikliği için avantajlı bir raf sistemidir.
  • Raf aralıkları dosya boyutuna göre ayarlanabilir.
  • Kapaklı ve raylı kompakt arşiv sistemleri daha profesyonel kullanım sunar.

Arşiv raflarının ayakları, dört köşeden raf tablalarına cıvata ile bağlanarak modül oluşturulur. Deprem riskine karşı mutlaka duvara monte edilmelidirler. Bağlantı L profiller ya da cıvatalarla sağlanabilir. Arşiv raf sistemleri ihtiyaçlarınız için müşteri ilişkileri ekibimizle irtibata geçebilir, web sitemizden ürün ve hizmetlerimizi detaylı biçimde inceleyebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Super 1-2-3 / Unirack


Güncel kataloğumuzu görüntülemek için tıklayın.      (X)