Lastikler, otomotiv sektörünün temel bir malzemesi olarak kullanılır ve bu nedenle lastik depoları, büyük miktarda lastiklerin korunması ve düzenlenmesi için özel olarak tasarlanmış raf sistemlerine ihtiyaç duyar.
Lastik depo raf sistemleri, lastiklerin etkin bir şekilde kullanılmasını, kolay erişilebilir olmasını ve depoda saklanabilmesi için çeşitli seçeneklere sahiptir.
Lastik Deposu Raf Sistemleri Özellikleri
Lastik deposu raf sistemlerinin, lastiklerin kolay erişilebilir olmasını sağlayan belirgin özellikleri vardır. Lastik depo raf sonuçları genel özellikleri:
- Dayanıklı olarak üretilir. Bu da lastiklerin ağırlığını taşıyabilecek dayanıklı yapıda olmalarını sağlar. Çelik veya sağlam metal alaşımlar kullanılarak üretilirler.
- Depo özelliklerine bağlı olarak ayarlanabilir. Bu, depo sahiplerinin lastikleri depolamak için farklı dayanıklılıklarda raflar kullanımlarını sağlar.
- Lastiklere kolay erişim sağlamak amacıyla tasarlanır. Bu sistemler, lastiğin kolaylıkla yerleştirilebileceği ve çıkarılabileceği düzenlemeleri içerir. Böylece depo çalışanları, depolama ve alım işlemlerini daha verimli bir şekilde gerçekleştirebilirler.
- Geniş depolama kapasitesine sahiptir. Bu, büyük miktardaki lastiklerin de düzenlenmesini sağlar. Ayrıca depo kapasitesinin en üst düzeyde kullanımına olanak tanır.
- Lastiğin hasar görmesini ve deformasyon yaşanmasını önlemek için koruyucu özellikler içerir. Bu sistemler risk riskini en aza indirir. Ayrıca güvenlik unsurları da eklenerek hasarlara karşı korunması sağlanır.
- Depolama kapasitesine uyum sağlayabilen esnek yapıda tasarlanır. Depo kapasitesi farklı lastik türleri veya boyutları için düzenlenebilmesini ve optimize edilebilmesini sağlar.
Lastik Deposu Raf Sistemlerinde Kullanılan Raf Çeşitleri
Her lastik deposunun depolama alanı veya depolanacak ürünleri farklı olabilir. Bu yüzden de lastik deposu raf sistemleri çeşitleri yapılarda tasarlanır. Çeşitler arasından işletmeye en uygun olan tercih edilerek montajı yapılır.
Paletli Raf Sistemleri: Lastik depolarında en sık kullanılan raf türlerinden biri paletli raf sistemleridir. Bu sistemler, lastiklerin paletler üzerinde düzenli bir şekilde saklanmasını sağlar. Paletli raf sistemleri, yüksek depolama kapasitesi sunarken aynı zamanda lastiklerin özelliklerine erişilmesini ve saklanmasını sağlar.
Çelik Raf Sistemleri: Dayanıklı ve güvenilir yapısıyla çelik raf sistemleri, lastiklerin ağırlıklarını taşıyabilecek kapasitededir. Bu sistemler genellikle değişken ve ayarlanabilir olup, lastik depolarının koşullarına göre uyarlanabilir.
Mobil Raf Sistemleri: Lastik depolarında yerden tasarruf sağlamak ve depo alanını en üst seviyede kullanmak için mobil raf sistemleri tercih edilebilir. Bu sistemler, lastiklerin organize edilmesini sağlarken aynı zamanda depo alanında hareket kabiliyeti sunar.
Dikey Depolama Sistemleri: Deponun yüksekliğinin etkin bir şekilde kullanılmasına olanak tanır. Depo alanında yerden tasarruf sağlar ve lastiklere kolay erişilebilir.
Entegre Depolama Sistemleri: Lastik depolarında farklı depolamalara cevap verebilen ve çok yönlü özelliklere sahip sistemleridir. Depolama alanlarını optimize etme olanakları tanıyabilir ve depolama süreçlerini entegre bir şekilde yönetebilir.
Ülkemizdeki ve dünyadaki lastik raf sistemleri sektörü sürekli değişim ve gelişim içinde. Bu alanda faaliyet gösteren firmaları inovatif çözümler üretmek zorundalar. Kaliteli imalat yanında projelendirme, montaj ve bakım hizmetleri önem kazandı. Sertifikalar tercih sebebi olurken, ürünlerin, her aşamada kalite kontrolden geçiyor olması müşterilere güven verir. Bu noktada tecrübeli montaj elemanları da önemlidir.
Lastik Raf Sistemleri Nerelerde Kullanılır?
Lastik raf sistemleri, genelde kutu profilden üretilir. Kullanıldığı alanı en verimli ve pratik değerlendirecek şekilde tasarlanır. Lastik raf sistemlerinin derinliği 45-50 cm ölçülerindedir.
Raf sistemleri standart lastikler için yapılsa da geniş ve büyük araç lastikleri için geçme sistem avantajı vardır. Teşhir edilecek ya da depolanacak lastik çapına göre rafların derinlikleri arttırılabilir. Lastik raf sistemleri, dayanıklı ve ekonomiktir. Modülerdirler, hızlı ve kolay montajlanırlar. Kurulumu gibi sökülmesi de kolaydır. Lastik Raf Sistemlerini en sık kullanıldıkları alanları şu şekilde listeleyebiliriz;
- Lastik otelleri
- Oto galeri depoları
- Jant mağazaları
- Oto yedek parça mağazaları
- Park ve garajlar
- Yetkili servisler
Lastik raf sistemlerine parçalı tabla eklenirse, yedek parça stoklarında rahatlıkla kullanılabilir.
Lastik Raf Sistemlerinin Taşıma Kapasitesi Ne Kadardır?
Otomotiv sektöründe farklı özellikte depolama rafı sistemlerine ihtiyaç duyulur. Bu nedenle depo ya da teşhir alanı yanında ürünlerin ağırlığı, hacmi ve boyutları dikkate alınır. Ağır yük raf sistemleri yanında hafif yük raf sistemlerine ihtiyaç duyulabilir.
Lastik raf sistemlerinin taşıma kapasitesi istiflenecek ürüne göre değişiklik gösterir. Lastikler ağır ürünlerdir. Bu nedenle raflar ağırlıkları rahat taşınması amacıyla genellikle çelikten üretilir. Böylece esneme ve kırılma riski ortadan kalkar. Sağlam ve dayanıklı raflar, depolama alanlarına düzen getirir. Ferahlık hissi yaratır. Aynı zamanda, işletmeye gelen ziyaretçiler için vitrin görevi üstlenirler.
Genel olarak bir rakam vermek gerekirse bir raf gözünün ortalama 70-500 kg aralığında taşıma kapasitesine sahip olduğunu söyleyebiliriz.
Lastik raf sistemleri, dayanıklı olmaları nedeniyle ağır olan farklı ürünlerin depolanmasında tercih edilirler. Tekstil ürünleri, arşiv kutuları ve kumaş toplarını örnek olarak verebiliriz. Bu alanlarda diğer ekipmanlarla uyumlu şekilde ve güvenle kullanılırlar. Dayanıklı raflar sayesinde, ürünlerin zarar görmeden nakliyesi ve teşhiri sağlanır. Lastik raf sistemleri ihtiyaçlarınız için müşteri ilişkileri ekibimizle irtibata geçebilir, web sitemizden ürün ve hizmetlerimizi detaylı biçimde inceleyebilirsiniz.