Hemen Arayın: +90 216 527 86 35
Blog
Endüstriyel Depo Rafı Nasıl Seçilmeli?
Çeşitli boyut ve tonajdaki ürünlerin istiflenmesi farklı raf sistemleri kullanımı gerektirir. Önceki yıllarda kalınlık ve ebat açısından standart olarak üretilen depo rafları, günümüzde bambaşka formlara büründü.

Gri renkli seri üretim raflar müşteri istek ve beklentilerine göre çeşitlendirildi. Görsel açıdan zenginleştirilen depo rafları, özgün konseptlerde üretiliyor. Firmaların ürün yelpazeleri oldukça zengin. Bunun yanı sıra mühendislik desteği ve çözüm yöntemleri memnuniyet verici düzeydedir. Sektörde öne çıkmayı hedefleyen firmalar, hızlı montaj ve makul fiyat avantajını da sunmak zorundalar. Çevre kirliliği ve iklim değişikliğini önemseyen müşteriler karbon ayak izini en aza indiren firmaları tercih etmekte.

Endüstriyel Depo Rafı Nedir?

Depo alanları bir müşteri ve kullanıcı açısından gerekli kriterleri karşılamak zorundadır. Öte yandan estetik ve şık bir görünüm de sağlanmalıdır. Endüstriyel depo rafları; sektör, ürün, deponun fiziksel yapısı, lojistik faaliyetler, iş akışı, sıcaklık, nem vb. faktörlere uygun depolama ve teşhir çözümleri sunar. Mağaza dekorasyon rafları, yapı market rafları, ağır yük rafları, hafif ve orta yük rafları gibi zengin çeşitliliğe sahiptir.

Endüstriyel depo rafı üreten firmalar açısından hizmet kalitesini yüksek tutmak zorundalar. Maksimum stok seviyesini sağlamak hızlı teslimat noktasında avantaj sağlar. Kalite, güvenlik, garanti ve iade koşulları ve ekonomik fiyat aranan diğer nitelikler.

Ürünün kalitesi kadar sergilenme başarısı satışları doğrudan etkiler. İyi düzenlenmiş estetik ve hijyenik raflar müşterinin ilgisini çeker. Ürünlerin talep görme ve öncelik durumuna göre yerleştirilmesi de akıllıca olacaktır. Müşteriye aradığını bulma pratikliği sağlarken firmaya yükleme ve boşaltım esnasında ergonomi ve kolaylık sağlar.

Endüstriyel Depo Rafı Tedarikçisinden Ne Beklemelisiniz?

Alan İncelemesi ve Projelendirme: Seçeceğiniz tedarikçi size en uygun depolama yöntemini tespit etmeli. Mevcut raflarınız ve depolama bileşenleriniz var ise değerlendirebilmeli. Sonrasında maksimum verimliliği sağlarken aynı zamanda ekonomik öneriler sunmalı.

PSR Denetimi ve Sertifikasyonu: Çalışanın can, firmanın mal güvenliği açısından, İSG kapsamında kurulum öncesi ve sonrasında periyodik olarak kalite kontrollerinin yapılması gerekir.

Üretim: Başarılı bir projelendirme sonrası üretime geçilir. İleri teknoloji ile çalışan firmalar ayrıntılı planlar, prototip testleri ve imalat çizimlerini sunacaklardır. Malzemenin dayanıklılığı, şekillendirilmesi, kaynak ve boya işlemleri kalite kontrolünden geçmelidir.

Montaj ve Kurulum: Ürünün kalitesi tek başına yeterli olmaz. Montaj elemanlarının deneyimi ve yetkinliklerini de sorgulamalısınız. Kurulumun zamanında tamamlanması yanında saha temizliği de yapılmalıdır. Endüstriyel depo rafı ihtiyaçlarınız için müşteri ilişkileri ekibimizle irtibata geçebilir, web sitemizden ürün ve hizmetlerimizi detaylı biçimde inceleyebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Unibuild / Superbo


Güncel kataloğumuzu görüntülemek için tıklayın.      (X)