Hemen Arayın: +90 216 527 86 35
Blog
Drive-in Raf Sistemi Nedir?
Drive-in raf sisteminin çalışma prensibi nedir? Paletli raf sistemleri arasında yer alan drive-in, azami depolama kapasitesi sağlar. Alan kullanımını asgari ölçüde tutar. Ancak, aynı ürünün çok büyük miktarlarda depolanmasına destek olur.

Yükleme ve boşaltma işlemi, raflarının içerisine kolay bir şekilde giren forkliftler sayesinde rahat bir şekilde gerçekleştirilir. Sürgülü bir sisteme sahip olan Drive-in sisteminde, ürünlerin dolaşımı bağımsız olarak meydana gelir. Drive-in ‘İçine girilebilir’ olan Türkçe karşılığı ile çalışma modelini de tanımlar. Homojen ürünlerin depolanması amacıyla tasarlanan bu sistemde, ilk depo edilen ürün en önce ya da en son alınır. Konserve gıda gibi sezonluk ürünler ile stoklu çalışan firmalarda da kullanılır. Aynı zamanda gıda, kimya, lojistik, hammadde ve soğuk hava depolarında da kullanım kolaylığı tanır.

Drive-in Çeşitleri ve Aksesuarları

Yükleme ve boşaltma mantığı ile hareket eden Drive-in raf sistemleri, kılavuz rayları ile güvenli bir şekilde kullanılır. Stow, yüksek görünürlükte ayak profili koruma ve kılavuz rayları, bu sistemin verimliliğini artırır. Yardımcı ekipmanlar ile tam performans gösterir. Sistemin aksesuarları arasında ayak, palet rayı, üst travers, destek kolu, palet rayına giriş, kılavuz rayı, kılavuz rayına giriş, arka durdurucu ile arka ve çapraz yer alır. Bu raf modeli tekli ve çiftli Drive-in rafı ile drive through türlerine sahiptir. Depo türü, durumu ve ürün özelliğine uygun Drive-in çeşidi tercih edilerek iş performansını da yükseltir.

Drive-in Raf Sistemlerinin Sunduğu Avantajlar

Drive-in raf sisteminin sağladığı avantajları başında farklı yükseklik ve derinliklerde istifleme sağlar. Sistemin sağladığı diğer avantajları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Yüksekte bulunan palet yığınlarına ulaşmak için racklerin içerisine giren forkliftlere kolay geçiş olanağı sunar.
  • Destek rayları, derinlemesine depolamada azami verim sağlar.
  • Zemin ve zaman kullanımından %50 kazandıran bu sistem, aynı anda iki taraftan erişimi mümkün kılar.
  • Giriş rafı, yüksek kapasiteli hacim kullanımına imkân tanır.
  • Hızlı ve güvenli bir şekilde konumlandırılarak palet devinimi olmayan işletmelerde kullanılır. Ürünlerin bloklar halinde depolanmasını sağlar.
  • Koridor ihtiyacını en aza indiren drive-in, depo kapasitesinin tam anlamıyla kullanımına yardımcı olur.
  • Farklı derinlik ve yüksekliklerde istifleme imkânı tanıyarak cihaz ve ürünler için ideal olduğunu kanıtlar.
  • Düzenli ürün sirkülasyonuna destek olur.

Drive-in raf sistemleri ihtiyaçlarınız için müşteri ilişkileri ekibimizle irtibata geçebilir, web sitemizden ürün ve hizmetlerimizi detaylı biçimde inceleyebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Drive In & Through Raf Sistemleri


Güncel kataloğumuzu görüntülemek için tıklayın.      (X)