Hemen Arayın: +90 216 527 86 35
Blog
Kayar, Kutulu Kayar ve Paletli Kayar Raf Nedir?
Kayar raf sistemleri; endüstriyel depolamada her geçen gün önemi artan, farklı şekillerde tasarlanabilen, faydalı bir ekipmandır.

Sevkiyata hazırlıkta, ara stoklamada, sevk veya mal kabul alanlarında sıklıkla kullanılır. Çabuk bozulabilecek, stok ömrü kısa olan malların kontrolünde kolaylık sağlar.

Kayar Raf Sistemleri Nedir?

Kayar raf sistemlerin işleyiş mantığı makara kanalları üzerine kurulmuştur. Makara kanalları boşaltma yönüne eğimlidir. Konulan malzeme, yük makaraların yardımı ile eğim yönüne doğru kendiliğinden kayar. Kayar raflarda bulunan makara sistemleri malzeme cinsine göre farklılık gösterir. Makaralar hem depolama hem de nakliye görevini gerçekleştirir.

Kanalları üst üste ve yan yana monte etmek mümkündür. Bu da depo alanının hem yükseklik hem de hacim açısından maksimum düzeyde verimli kullanılmasını sağlar. Otomatik malzeme akışına sağladığı imkan da bu depo sisteminin avantajlarından biridir. Kayar raf sistemine yükleme ve boşaltmanın yapıldığı koridorlar farklıdır. Rafa ilk konulan yük boşaltma yönünde alınan ilk yük olur.

Kayar raf sistemlerinin iki çeşidi bulunur: Kutulu Kayar Raf Sistemleri ve Paletli Kayar Raf Sistemleri.

Kutulu Kayar Raf Sistemleri

Kutulu kayar raf sisteminin tasarımı konulacak kutuların, kolilerin ağırlıkları ve boyutları göz önünde bulundurularak tasarlanır. Küçük miktarlarda ve kutu akışıyla birbirinden farklı, çok sayıda benzersiz ürünün depolandığı işletmeler için ideal raf sistemidir.

Bu sistemde kanallar üzerinde kutuları birbirinden ayıran ayırıcılar bulunur. Düzenli depolama alanı sağlar. Ürün toplamada sağladığı düzen sayesinde işçilik masraflarının azalmasına yardımcı olur. Kutu ve kolilerin bulunduğu stoklar; yükleme işleminden toplama alanına kadar yerçekimi aracılığıyla plastik silindirler üzerinden kayar.

Kutu yerleştirme ve sipariş toplama koridorları farklıdır. Erişimi kolaydır; bu da ürün arama süresini fazlasıyla azaltır. Bu depolama sistemi; siparişlerin toplandığı, paketlemenin ve sevkiyatın yapıldığı depolar için uygundur.

Paletli Kayar Raf Sistemleri

Paletli kayar raf sistemi; aynı cins ürünün çok fazla miktarda bulunduğu depolar için uygundur. Kayar raf sistemine benzer şekilde boşaltma koridorundan bir palet alındığında arkada bulunan palet makaralar üzerinden kayar ve ilk sıradaki yerini alır. Kutulu raf sistemlerinden ayrı olarak paletlerin kayma hızı sistemde bulunan frenler sayesinde kontrol edilir.

Paletleri birbirinden ayıran ayırıcılar bulunur. Bu da ilk palet alındığında arkasında bulunan paletin baskısını önlemeye yarar.

Mal kabul ya da sevkiyata hazırlığın yapıldığı ara depolama aşamaları için en ideal depolama sistemidir. Sevkiyat ve mal kabul alanlarında yapılan işlere hız kazandırır. FIFO prensibi ile (ilk giren, ilk çıkar) otomatik stok dönüşü imkanı sunar. Gıda endüstrisinde, bozulabilir ürünleri için ideal raf sistemidir. Yoğun depolamanın yapıldığı alanlarda tercih edilir ve forklift kullanımında tasarruf sağlar. Kayar, kutulu, paletli raf sistemleri ihtiyaçlarınız için müşteri ilişkileri ekibimizle irtibata geçebilir, web sitemizden ürün ve hizmetlerimizi detaylı biçimde inceleyebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Kutulu Kayar Raf Sistemleri / Paletli Kayar Raf Sistemleri


Güncel kataloğumuzu görüntülemek için tıklayın.      (X)