Hemen Arayın: +90 216 527 86 35
Blog
Klasör Raf Sistemleri
Dijital çağda olsak da basılı materyaller önemini hala koruyor. Basılı materyallerin kullanıldığı ofislerde klasör ile arşivleme yapılır.

Basılı materyallerini düzenli bir şekilde saklamak isteyen işletmenin fiziki durumuna göre de raf sistemi kullanılır. Klasörleri depolama amaçlı bu sistemlere klasör raf sistemleri denir. Dosya ve evrak düzeni dışında nadiren farklı amaçlar için kullanılırlar.

Bu raf sistemine talep sıklıkla okullar, çalışma ofisleri, kütüphaneler ve kamu kurumlarından gelir. Hastaneler doğum kayıtları, hasta şikâyetleri ve adli raporlar gibi gizlilik derecesi yüksek evraklar için bu tür raf sistemlerini kullanır. Hatta raflar Sağlıkta Kalite Standartları Hastane Seti “Tıbbi Kayıt ve Arşiv Hizmetleri” başlığında değerlendirilir. Bu değerlendirmelerde bilgi güvenliği ve mahremiyetinin yanında yangın, su basması, deprem vb. risklerle ilgili önlemlere ilişkin sorgulama yapılır. Aynı şekilde müşteri bilgilerinin mahremiyetini korumak isteyen banka ve hukuk büroları da güvenlikli raf sistemi kullanır.

Klasör Raf Sistemleri Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Basılı malzemeleri fazla olan işyerleri için klasör depolamaya yarayan raf sistemleri kullanılır. Klasör raf sistemleri genellikle arşiv birimlerinde kurulur. Nadiren ev ve farklı kullanım alanları vardır. Klasör Raf Sistemlerinin genel özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz;

  • En fazla satışı yapılan raf sistemidir.
  • Kaliteli ve dayanıklı malzemeden üretilirler.
  • Arşivlenecek malzemenin cinsi ve ağırlığına göre farklı modelleri vardır.
  • İhtiyaç halinde aranan belgeye doğru ve hızlı ulaşım imkânı sağlar.
  • Evrakları, toz, kir, ısı vb. dış etkenlerden korur.
  • Raf aralıkları depolanacak klasörün boyutuna göre ayarlanabilir.
  • Genelde çelikten üretilmeleri nedeniyle uzun ömürlüdürler.
  • Montajı kolaydır.
  • Talebe göre farklı renklerde üretilirler. Gri dışındaki renklerde fiyat farkı oluşabilir.

Özellikle yer sıkıntısı bulunan arşiv birimlerinde klasörler için manuel hareketli raf sistemi tercih edilebilir. Raflar deprem riskine karşı duvara monte edilmelidir.

Klasör Raf Sistemlerinin Ölçüleri

Klasör raf sistemleri farklı özelliklerde üretilirler. Kullanım alanlarına göre değişen boyutlarda imal edilerek uyumluluk sağlanır. Derinlik ve boyuttaki ölçülendirme maksimum verim yanında estetiğin sağlanması açısından önemlidir. Klasör Raf Sistemleri Ölçülerini özellikleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Ortalama 75-100 kg taşıma kapasitesine sahiptirler. Firmaların hazırladıkları standart ölçüyü 31*93*200 cm ve 6 raflı, 5 gözlü olarak tanımlayabiliriz.
  • Derinlik, ortalama 31 cm olsa da 43-59 cm aralığında üretilebilir.
  • Uzunluk, 60-75-93 cm ölçülerindedir.
  • Yükseklik 200-400 cm ya da istenilen yükseklikte kesilebilir.

Üretici firmalar uzman kadrolarıyla alıcı firmalara ölçü için keşif hizmeti sunarlar. Fiyatlandırma da yapılır. Alıcı en kaliteli ve verimli ürüne, en iyi fiyat performansıyla sahip olmak isteyecektir. Tasarım, projelendirme, nakliyat ve montaj hizmetleri fiyata dâhil edilir.

Klasör raf sistemleri ihtiyaçlarınız için müşteri ilişkileri ekibimizle irtibata geçebilir, web sitemizden ürün ve hizmetlerimizi detaylı biçimde inceleyebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Unirack / Super 1-2-3


Güncel kataloğumuzu görüntülemek için tıklayın.      (X)