Hemen Arayın: +90 216 527 86 35
Blog
Medikal (Eczane) Depo Raf Sistemleri
Medikal raf sistemleri, medikal malzemeler ve ilaçların depolanmasında kullanılır. İlaç ve medikal malzemelerin depolama şartları, insan hayatı için çok önemli olan bu ürün grubunun muhafazasının gerektirdiği özen nedeniyle ayrı bir önem kazanır.

Ecza depoları ve medikal malzeme tedarikçileri, stok yönetimleri ve lojistik ihtiyaçlarını karşılamakta kendilerine kolaylık sağlayacak en avantajlı medikal raf sistemlerini tercih etmeye çalışırlar.

Medikal Raf Sistemi Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Medikal raf sistemi tercih ederken belirleyici olan faktörlerin en önemlisi, gerçek ihtiyacın tespit edilmesidir. Deponun büyüklüğü, depolanacak malzemelerin ağırlığı ve yükleme yöntemi depo rafı seçimi için birer kriterdir. Hafif malzemelerin depolanacağı durumlarda hafif yük raf sistemleri ve elle yükleme raf sistemleri seçeneği iyi bir alternatif olabilir. Depo veya rafların kullanılacağı alanın genişliği ve yüksekliği ile medikal malzemelerin ağırlık ve hacimleri de medikal raf sistemi seçimini etkiler. Rafların kullanım sıklığı ve ürünlerin depoda kalma sürelerine bağlı olarak raf sistemlerinin yeniden konumlandırılabilir olması gerekebilir. Böyle durumlar için cıvatasız, geçme olarak monte edilebilen raf sistemleri avantaj sağlar. Depolanacak medikal malzemeler için nadir durumlarda aksesuar ihtiyacı ortaya çıkabilir. Bu tür durumlar için, raf sisteminin geniş aksesuar seçeneğinin bulunması tercih sebebi olabilir. Medikal raf seçiminde dikkat edilmesi gerekenlerden bazıları şunlardır:

  • Deponun veya rafların kullanılacağı alanın genişliği ve yüksekliği
  • Depolanacak medikal malzemelerin ağırlık ve hacimleri
  • Medikal ürünlerin raflara yüklenme ve raflardan indirilme yöntemi
  • Malzeme sirkülasyonu ve rafların yeniden konumlandırılabilir olması
  • Rafları oluşturan malzemelerin temel yapısal bileşenleri
  • Medikal malzeme deposu aksesuar ihtiyacı

Medikal Raf Sistemleri Temel Bileşenleri Nelerdir?

Ağır yük raf sistemleri ve hafif yük raf sistemleri olarak sınıflandırabileceğimiz depo raf gruplarından, eczane depo rafı olarak hafif yük raf sistemleri daha kullanışlıdır. Eczane depo rafı olarak kullanılan hafif yük raf sistemleri; hızlı montaj yapılabilmesi nedeniyle, depo içi düzen değişikliği ve depolanan ilaç ve medikal malzemelerin sirkülasyonlarının farklılaştığı durumlarda gerekli düzenlemelerin kolaylıkla gerçekleştirilmesine imkân verir. Yeniden konumlandırabilir raf sistemi ihtiyacını karşılamak için dikmeler, ara bağlantılar, tapalar, traversler, tablalar, güvenlik pimleri, plastik üst tapalar bir araya getirilerek medikal raf sistemleri oluşturulabilir. Geniş aksesuar seçenekleri ise; modüler konteynır, dikey seperatörler, raf bölme tablaları, modüler çekmeceler, plastik kaplar, teleskobik boru seperatörleri, etiketlik, cam raflar için kaymaz şeritler, plastik delikli raf tablaları, çelik raf tablası, kaplama panelleri, askılar için boru aparatları ve raf içi kayar sistem şeklinde sunulmaktadır. Medikal raf sistemleri ve eczane depo raf sistemleri ihtiyaçlarınız için müşteri ilişkileri ekibimizle irtibata geçebilir, web sitemizden ürün ve hizmetlerimizi detaylı biçimde inceleyebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Unishelf / Superbo


Güncel kataloğumuzu görüntülemek için tıklayın.      (X)