Hemen Arayın: +90 216 527 86 35
Blog
Mezanin Raf Sistemleri Nasıl Seçilmeli?
Depo alanlarını genişletmek isteyen firmalar için tadilat ek bir maliyet getirir. Bu nedenle farklı arayış içine girerler. Mezzanine sistemleri sayesinde minimum maliyetle maksimum zemin kazancı sağlanır.

Mevcut kullanım alanı daraltılmadan atıl alanlar kullanıma kazandırılır. Üstelik binada sabit bir düzenleme ihtiyacı hissedilmez. Raf sistemi üreten firmaların danışmanlık ve projelendirme ekipleri vardır. Uzman projelendirme ekipleri, mevcut binanız için ihtiyaçlarınıza en uygun ve verimli çözümü sunar.

Mezzanine raf sistemleri, uygun yüksekliğe sahip depolarda platform sistemi oluşturarak ilave kullanım alanı sağlanması prensibine dayanır. “Asma katlı raf sistemi” olarak da bilinirler. Bu sistemler sayesinde depo hacmi yükseltilir. Elle yükleme yapılabildiği için ürün yerleştirme ve ulaşım kolaydır. Sipariş hazırlama işlemi pratiktir. Yürüme platformları ızgara ya da sacdan oluşturulur. Bu yollar çalışanlara oldukça avantaj sağlar. Üzerinde manuel transpaletler kullanılabilir. Parçaların demonte olması pratiktir.

Mezzanine Raf Sistemleri Hangi Alanlarda Kullanılır?

Mezzanine raf sistemleri depoların tavan yüksekliğini maksimum kullanım için avantaja çevirir. Klasör boyutlarına göre dizayn edilerek arşivleme amacıyla kullanılabilirler. Bu durumda ürün yerleştirme düzenli yapılmalıdır. Platformlara çalışan güvenliği açısından korkuluk eklenmesi gerekir. Asansör sistemi kullanılması özellikle yüklemede çalışan güvenliği ile ilgili riskleri minimuma indirir.

Mezzanine raf, sıklıkla ticari ve endüstriyel alanlarda tercih edilir. Katlama ve asma gerektiren kumaşların depolanmasında çok avantajlıdır. Otomotiv lastiği depo ve teşhirinde sıklıkla tercih edilir. Lojistik sektöründe başarıyla kullanılır. Bunların dışında farklı alanlarda, özellikle dar mekanlara pratik çözümler getirir.

Mezzanine Raf Sisteminin Avantajları

Bu sistemler, sıcak veya soğuk haddelenmiş profilden üretilir. Yük çeşidine göre yanlamasına ya da uzunlamasına genişletilebilirler. Her bir katta emniyet sağlanır. Katların üzeri, sunta, ızgara, tel, MDF ve sac gibi kaymayı engelleyici materyallerle kaplanır. Alt bölümlerinde estetik görünüm sağlamaya özen gösterilir. Mezzanine raf sistemleriyle öncelikli olarak depolarda dikey alanın en verimli şekilde kullanımını amaçlanır. Bir anlamda mevcut mekânda ek kat alanı oluşturulur. Diğer avantajları şu şekildedir:

  • Farklı ebat ve döşeme tipleriyle özel tasarım avantajı sunar.
  • Kurulum sonrası büyütülebilir, genişletilebilir ve değiştirilebilir.
  • Korkulukla çevrili platformlar sayesinde özellikle düşme ve yaralanma riskini minimuma indirir.
  • Ergonomi sağlar.
  • Aydınlatma, havalandırma ve yangın emniyeti sunar.
  • Yürüyüş yolları mevcuttur, özellikle ürün yerleştirme ve ürüne ulaşma kolaylaşır.
  • Sisteme, yük asansörü eklenebilir. Bu sayede depolama ve sevkiyat hızlı gerçekleşir.

Mezzanine raf sistemleri ihtiyaçlarınız için müşteri ilişkileri ekibimizle irtibata geçebilir, web sitemizden ürün ve hizmetlerimizi detaylı biçimde inceleyebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Mezzanine Raf Sistemleri


Güncel kataloğumuzu görüntülemek için tıklayın.      (X)