Hemen Arayın: +90 216 527 86 35
Blog
Orta Yük Raf Sistemi Nasıl Seçilmeli?
Eskiden depo rafları sıcak profilden kaynak yapılarak üretilirdi. Tüketici taleplerindeki artış imalatçı ve satıcı firmaları yeni çözümlere yöneltti. Ürünler sağlıklı ve güvenli şekilde korunmak zorunda.

Stoklu çalışmak firmaların ayakta kalması için elzemdir. E-ticaret ağının yaygınlaşması hizmet standartlarında çıtayı yükseltiyor. Toptan ve parakende satış yapan firmalar raf sistemlerini etkin kullanmak zorundadır. Aynı durum lojistik firmaları için de geçerli. Bu noktada hızlı kurulum ve maliyet ön plana çıkıyor.

Raf sistemleri, düzenin yanı sıra ürünlerin ısı, nem ve sudan korunmasını sağlar. Ürüne erişim, hızlı ve pratik yükleme için de gereklidir.

Orta Yük Raf Sistemleri Nedir?

Orta yük raf sistemleri, sıklıkla toptancılar ve süpermarketler tarafından tercih edilir. Elektronik, inşaat ve yedek parça üreticileri ve satıcıları için de idealdir. Depo alanlarına şık bir görünüm katarlar. Orta yük raf sistemleri, hacim olarak fazla ve çok ağır olmayan ürünlerin depolanmasında kullanılır. Ürünlere kolayca ulaşım sağlar. Göz aralıkları değiştirtilebildiği için her tür alana uyumludur. Diğer raf sistemleriyle kullanılabilirler. Depolama alanının yüksekliği fazla ise katlı platformlara dönüştürülebilirler.

Depolama alanınızın özelliklerine göre farklı seçenekler vardır. Alçak irtifa raf sistemi, yüksek irtifa raf sistemi, platformlu, bölmeli vb. Orta yük raf sistemleri kuvvetli ve eğilmez çelik malzemeden üretilirler. Depolanacak ürünün ağırlığına göre profil kalınlığını seçebilirsiniz. Rafların korozyona uğramaması önemlidir. Raf ayaklarına takılan plastik takozlar zeminin zarar görmesini önler.

Doğru Depo Raf Sistemi Seçiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Raf sistemi seçerken, öncelikle işletme gerekliliklerini gözden geçirmelisiniz. Fiziksel alanınız ve yapmak istediğiniz düzenlemeyi çerçevelemekte fayda var. Depolayacağınız ya da sergileyeceğiniz ürün seçiminizde belirleyici olacaktır. Örneğin derinliğine raf sistemi seçebilirsiniz. Double deep, mekik depo rafı, drive-in, drive through, paletli kayar raf ve push back gibi seçenekler hacim kullanımını destekler.

Bazı paletlere sürekli erişmeniz gerekiyorsa derinliğine raf sistemi size uygun olmayacaktır. “İlk giren ilk çıkar” prensibiyle çalışan firmalar, mekik, paletli kayar ya da içinden geçişli rafları tercih etmelidir. Kutulu, paletli, parça parça vb. sipariş toplama yöntemlerini de göz önünde bulundurmalısınız.

Bir başka kriter forklift erişimidir. Düzenlemeler, güvenlik ve verimlilik prensibine göre yapılmalı, rafların zarar görmesi engellenmelidir.

Deprem riski yüksek olan bölgelerde zemin etüt çalışmalarına göre tasarım yapmak gerekir. Depo içi aydınlatma, iklimlendirme ve temizlik gereksinimleri de seçimlerde göz önümde bulundurulmalıdır. Orta yük raf sistemleri ihtiyaçlarınız için müşteri ilişkileri ekibimizle irtibata geçebilir, web sitemizden ürün ve hizmetlerimizi detaylı biçimde inceleyebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Unirack / Super 4-5-6 / Unibuild / Superbo


Güncel kataloğumuzu görüntülemek için tıklayın.      (X)