Hemen Arayın: +90 216 527 86 35
Blog
Palet Raf Sistemleri Nasıl Seçilmeli?
Firmaların depolama alanlarındaki beklentileri sürekli değişmekte. Bu nedenle raf sistemlerinde beklenti çıtası sürekli yükseldi.

Firmalar, düşük maliyet, dayanıklılık ve verimlilik yanında estetik çözümler de talep ediyor. Bu noktada ürün çeşitliliği ve müşterilerin teşhir alanlarında ürüne kolay ulaşma istekleri de çok önemli.

Özellikle ağır tonajlı ürün kullanan kuruluşlarda ilk sırada tercih edilen ürün paletli raf sistemleridir. Depolar, üretim tesisleri, perakende mağazaları vb. Bu sistemler, yüksek hacim ve ağırlığa sahip ürünlerin taşıma araçlarıyla depolanmasına yarar. Farklı bölümlere ayrılabildikleri için ürünler düzenli organize edilir. Sağlam yapılarıyla istiflenmede tonaj faktörünü ortadan kaldırırken aynı zamanda ekonomi sağlar.

Palet Raf Sisteminde Aranması Gereken Özellikler

Palet raf sistemi seçimi öncesi firmaların kendilerine aşağıdaki soruları sormalarında fayda vardır.

  • Palet raf kurulumu için ne kadar alana sahipsiniz?
  • Tavan yüksekliğiniz ne kadar?
  • Paletlere hangi sıklıkla ulaşmanız gerekiyor?
  • “İlk giren ilk çıkar” veya “son giren ilk çıkar” prensibini uygulamanız gerekiyor mu?
  • Kullanacağınız forkliftin kaldırma yüksekliği nedir?
  • Ne kadar bütçe ayırabilirsiniz?

Bu sorulara verilen cevaplara göre firmaların ihtiyaçlarına en uygun palet raf sistemini belirlenir.

Palet Raf Sistemleri Modelleri

Palet raf, depo alanının fiziki ölçülerine ve ürün ağırlığına uygun modellerde imal edilebilir. Yüksek verimlidir. Forklift ve transpalet gibi araçların kullanılmasına kolaylık sağlar. Ürün yükleme pratikleşir. Rafların dayanıklılığı yüksek iş güvenliği sunar. Sökme takma ve montajları kolaydır. Her tür lojistik ihtiyaca cevap verir. Dayanıklılık ve performans açısından uzun ömürlüdür.

Palet raf sistemlerinde zeminde kullanılabilecek modelleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Superbuild: Yüksek gerilime dayanıklı ve sertifikalı çelikten üretilir. 7,5 -15 ton yük taşıma kapasitesine sahip. Üç farklı ve dayanıklı ayak modeliyle ön plana çıkar. Yatay taşıyıcıların azami gerilim noktalarında kompozit kalınlığı arttırılır. Sağlam ve dengelidir.

Unibuild: Kaliteli ve sertifikalı çelikten üretilir. Özellikle raf sıklığı yoğun olan depolar için idealdir. Aynı tip ve çok sayıda paletli ürün gerektiğinde Drive-in (içine girilebilir) raf sistemi aracılığı ile en verimli şekilde kullanılır. Dondurma ve frigorifik depolar gibi kontrollü ısı altında depolanacak ürünlerin muhafazasında tercih edilir.

Super 4-5-6: Asma katlı palet raf ürün serisidir. Drive-in ve mezzanine uygulamalarında tercih edilir. Ayak kısımları, deliksiz ve kapalı kutu profildendir. Aksesuar çeşitliliği açısından zengindir. Kolay ve hızlı montajlanır.

Unicant konsol kolu raf sistemi: Modüler özellikte ağır yük raflarıdır. Ağırlığı ve ölçüleri stabil olmayan yüklerin istiflenmesinde kullanılır. Özellikle uzun yükler için idealdir. Kendiliğinden destekli olması güvenlik sağlar.

Paletli raf sistemlerinde hasar önleyici ekipman kullanmak gerekir. Ayrıca aşırı yüklemeden kaçınılmalı. Paletli raf sistemleri ihtiyaçlarınız için müşteri ilişkileri ekibimizle irtibata geçebilir, web sitemizden ürün ve hizmetlerimizi detaylı biçimde inceleyebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Palet Raf Sistemleri


Güncel kataloğumuzu görüntülemek için tıklayın.      (X)