Hemen Arayın: +90 216 527 86 35
Blog
İstanbul Depo Rafı Üretici ve Tedarikçileri
Raf sistemleri İstanbul konusunu ele almadan önce İstanbul’un Türkiye ekonomisindeki payını hatırlatmakta fayda var. İlkokul sıralarında öğretildiği üzere İstanbul Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlar. Bu sebeple jeopolitik öneme sahiptir.

Jeopolitik öneminin yanı sıra Osmanlı İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğu'na başkentlik yapmış şehirdir. Medeniyetlerin ev sahibi olması sebebiyle de kültür başkentidir. Kültürel dokusu dünyanın en çok ziyaret edilen turizm merkezlerinden biri olmasının nedenleri arasındadır.

Türkiye nüfusunun beşte biri İstanbul’da yaşar. 15 milyonu aşkın nüfusuyla dünyadaki pek çok ülkeden daha kalabalıktır. İstanbul’un büyüklüğü; ekonomik büyüklüğü, jeopolitik konumu, kültür başkenti olması ve nüfusuyla doğru orantılıdır.

Ekonominin Ana Lokomotifi İstanbul

Türkiye ekonomisinin ana lokomotifi İstanbul’dur. Sanayi, ticaret ve lojistik sektöründe büyük paya sahiptir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre İstanbul’un Gayrisafi Yurt İçi Hasıla’da (GSYH) payı yüzde 30,1’dir. Yine son açıklanan ihracat rakamlarına göre 2021 yılında en çok ihracat yapan iller sıralamasında İstanbul zirvededir. Türkiye’nin 2021 yılında yaptığı toplam ihracat 225,4 milyar dolardır. İstanbul’un Türkiye ihracatına verdiği katkı ise 88,9 milyar dolardır.

Raf Sistemlerinin Merkezi İstanbul

İstanbul'un Türkiye ekonomisindeki payı ile doğru orantılı şekilde raf sistemlerinin üretim merkezinin de İstanbul olduğunu söylemek mümkün. Sanayide, ticarette, lojistikte, küçük işletmelerde ve pek çok alanda kullanılan depo raf sistemleri çoğunlukla İstanbul’da üretilir. Bu sebeple de raf sistemleri İstanbul şehrin ekonomisinde önemli yer tutar.

Raf sistemlerinin üretimi teknolojik gelişmelerle birlikte çeşitlenir. Mağazalar, marketler, depolar, lojistik firmaları gibi pek çok işletmeye yönelik raf sistemleri tasarlanır.

Raf Sistemleri İstanbul İşletmeleri

İstanbul’da depo raf sistemlerini üreten çok sayıda işletme bulunur. Raf sistemleri İstanbul denildiğinde akla ilk gelen firmalardan biri de Metalsistem firmasıdır. Dünyanın en büyük depolama raf sistemleri üreticilerinden olan Metalsistem, 50 yılı aşkın tecrübesiyle sektörde pay sahibidir.

İtalya menşeli Metalsistem, yarım asırlık geçmişiyle Türkiye piyasasında yer alır. Şirketin merkezi ve ana üretim tesisi İtalya’dadır. Depo raf sistemleri üreten şirketlerin en büyüklerinden biridir. Hafif yük ve orta yük depolama raf sistemleri, ağır yük depolama raf sistemleri, otomasyon depolama raf sistemleri ana başlıkları altında işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik depolama rafları üretir. Raf sistemleri ihtiyaçlarınız için müşteri ilişkileri ekibimizle irtibata geçebilir, web sitemizden ürün ve hizmetlerimizi detaylı biçimde inceleyebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Palet Raf Sistemleri


Güncel kataloğumuzu görüntülemek için tıklayın.      (X)