Hemen Arayın: +90 216 527 86 35
Blog
Sırt Sırta Depo Raf Sistemleri
Sırt sırta raf sistemi, standart ve ağır yüklerin taşınması ve depolanmasına uygun raf sistemlerinden biridir. Diğer bir adı “back to back” raf sistemi veya ağır yük raf sistemi olarak da bilinir.

Bu raf sistemleri her boyuttaki ürün depolamasına uygun olabilecek şekilde dizayn edilebildiği için en yaygın kullanılan depo raf sistemidir. Her boyuta uygun olmasının sebebi, sırt sırta raf sistemlerindeki traverslerin birbirine geçen tırnaklı yapıları sayesinde katların yüksekliklerinin ayarlanabilmesidir. Bu kat ayarlaması ani bir şekilde ürün stoğu bittiğinde rafın boşuna işgal edilmesini önleyerek yeniden istiflemeye hazır hale getirir. Sırt sırta depo raf sistemi hem ürünlerin depolanması hem de hızlı sipariş hazırlanması işinin aynı anda yapılabilir olmasına imkan sağlar.

Sırt Sırta Raf Sistemi Özellikleri

Sırt sırta raf sistemleri rafın iki yönünü birden kullanım avantajı sağlayan raf sistemlerinden biridir. Böylece tek bir alanda iki katı depolama imkanı ortaya çıkarır. Bu da özellikle kısıtlı alana sahip olan işletmelerin daha geniş bir depolama performansı sağlayabilmesi anlamına gelir. Sırt sırta raf sistemlerinin tercih edilmesindeki en büyük sebeplerden biri en az alanla en fazla depolamayı sağlamasıdır. Sırt sırta raf sisteminde koridor genişliği önemlidir. Araya girecek paletlerin rahat bir hareket kabiliyetine sahip olması için uygun bir aralık bırakılması gerekir. Bazı işletmeler daha fazla rafı sığdırabilmek için bu aralıkları birbirine yakın yapmak isteyebilir. Fakat bu yöntemi kullanmak ürünlere kolay bir şekilde ulaşabilmeyi engelleyeceği için uzun vadede sorunların ortaya çıkmasına sebep olur.

Sırt Sırta Depo Raf Sistemi Avantajları

Yüksek irtifalı depolama sistemlerinden biri olan sırt sırta raf sistemleri pek çok avantajı da beraberinde getirdiği için hemen her işletmenin tercih ettiği bir raf sistemidir. Sırt sırta depo raf sisteminin sağladığı avantajları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Raflara yerleştirilen bütün malzemelere kolay bir şekilde ulaşılabilir.
  • Rafların hepsi ayarlanabilmektedir. Bu sayede traversler arasındaki yükseklik ürünlerin boyutlarına uygun olacak şekilde değiştirilebilir.
  • Kolay montaj özelliği sayesinde hızlıca kurulur ve sökmesi basittir.
  • En az alanla en fazla depolamayı sağlamayı amaçlar
  • Taleplerin hızlı bir şekilde karşılanabilmesine ortam hazırlar.
  • Hatalı sevkiyat ya da kusurlu ürün oranını en aza indirmeye yardımcı olur.
  • Çok fazla seçenekte aksesuar çeşitlerine sahiptir.
  • Lojistik faaliyetlerin çalışmalarını en hızlı şekilde yapabilmelerini sağlar.

Sırt sırta depo raf sistemi ihtiyaçlarınız için müşteri ilişkileri ekibimizle irtibata geçebilir, web sitemizden ürün ve hizmetlerimizi detaylı biçimde inceleyebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Palet Raf Sistemleri / Derinlemesine Raf Sistemleri


Güncel kataloğumuzu görüntülemek için tıklayın.      (X)