Hemen Arayın: +90 216 527 86 35
Blog
Stok Raf Sistemleri
Hemen her işletme üretim fazlası olan ürünleri stoklamak ve uygun koşullarda muhafaza etmek için depolama sistemlerine başvurur. Bu sistemler hayat kolaylaştırıcı olmasının yanı sıra iş yükünü de hafifleterek daha pratik bir kullanım avantajı sağlar.

Şüphesiz ki ürünlerin yerleştirilip saklanması kadar o ürünlerin kolay ulaşılabilir olması ve taşınması da depolama sektöründe önemli noktalardan biridir.

Stok raf sistemleri, ürün sayısı ve ürün çeşidinin fazla olduğu depolarda kullanılan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde ürünler birbirlerine karışmadan rahatlıkla depolanabilir. Depodaki düzenin en etkili şekilde sağlanabilmesi ve raflardan optimum düzeyde faydalanmak için ürünlerin özelliklerine uygun olan stok raf sistemleri tercih edilebilir.

Stok Raf Sistemleri Özellikleri

Stok raf sistemleri, manuel veya otomatik istif makinelerinin rahatlıkla ürünlere ulaşabilmesi için uygun ölçülerde tasarlanır. Rafların yüksekliği, derinliği ve genişliği üzerine konulacak ürünlerin boyutlarına göre farklı ayarlarda ayarlanabilir. Bu sayede en fazla ürünü stoklayabilmek için rafların şekillerinde değişiklikler yapmak mümkün. Aynı zamanda bu raflara sonradan ek raf eklenebilir ya da eklenmiş raflar çıkarılabilir.

Stok raf sistemleri, uzun ömürlü ve sağlam malzemelerden üretilerek büyük ve ağır ürünlerin de konulabilmesine uygun olarak tasarlanır. Üzerine yük yüklenen stok raf sistemleri yere sağlam basmalı ve dengeli olmalıdır ki olabilecek iş kazalarının da önüne geçilebilsin. İşletmelerin ya da lojistik firmaların depolarının mimarisine göre uygun olan ve en fazla istifi yapabilecekleri bir stok raf sistemini seçmesi önemlidir.

Stok Raf Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

Stok raf sistemlerinin kullanım alanı oldukça geniştir. Artikellerin (ürün çeşidi) fazla olduğu her sektörde bu raf sistemlerinin kullanımına ihtiyaç duyulur. Özellikle yoğun bir şekilde üretim yapan fabrikalar, ürünleri depolarında stoklamak durumunda olan market ya da toptancılar, hızlı ve sık sık teslimat yapan şirketler stok raf sistemlerini kullanır. Ürün çeşidi fazla olduğu için ve bu ürünlere istenildiği vakit kolay ulaşılabilsin diye gereken depolama sistemlerinden en uygun olanı seçilir. Ürünleri zarar görmeden, bozulmadan ve kaybolmadan düzenli bir şekilde saklamak için stok raf sistemleri en etkili çözümlerden biridir. Stok raf sistemleri ihtiyaçlarınız için müşteri ilişkileri ekibimizle irtibata geçebilir, web sitemizden ürün ve hizmetlerimizi detaylı biçimde inceleyebilirsiniz.


İlginizi Çekebilir: Super 1-2-3 / Unirack / Super 4-5-6


Güncel kataloğumuzu görüntülemek için tıklayın.      (X)